کانکس مسکونی

کانکس مسکونی، یکی از انواع کانکس است که استفاده از آن به تازگی رواج پیدا کرده است. دلایل زیادی می‌توان برای محبوبیت این سکونتگاه‌ها ارائه کرد، از جمله قیمت ارزانتر این سکونتگاه‌ها نسبت به بناهای ساختمانی، سرعت بالای ساخت و نصب، قابلیت حمل  نقل و قابلیت سفارشی سازی.

در کنار تمام این دلایل محبوبیت بالای کانکس نباید مجهز شدن این سازه‌ها به همه انواع امکانات رفاهی چشم‌پوشی کرد. مجهز شدن کانکس مسکونی به سیستم سرمایش و گرمایش، سیستم برق رسانی ایمن، لوله‌کشی و سیستم فاضلاب و امکان اتصال به سیستم فاضلاب شهری از جمله این امکانات رفاهی هستند.

در ادامه این محتوا درباره انواع کانکس مسکونی، نما و ظاهر کانکس مسکونی، متراژ کانکس مسکونی، قیمت کانکس مسکونی و در نهایت مجوزهای لازم برای استفاده از کانکس مسکونی و امکانات این کانکس‌ها  صحبت خواهد شد

انواع کانکس مسکونی

کانکس‌های مسکونی در انواع مختلفی دسته‌بندی می‌شوند. از مهمترین این انواع که برای خریداران مهم است می‌توان به انواع کانکس مسکونی می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • انواع کانکس مسکونی بر اساس نوع ورق ساخت کانکس
  • انواع کانکس مسکونی برا اساس قابلیت جا‌به‌جایی

کانکس مسکونی ساندویچ پانل، کانکس مسکونی گالوانیزه

کانکس‌های مسکونی از نظر نوع ورقی که برای ساخت دیوارهای آن‌ها استفاده می‌شود به 

  1. کانکس مسکونی ساندویچ بانل :
    یکی از بهترین و مقاوم‌ترین انواع کانکس‌های مسکونی، کانکس‌های ساخته شده با ساندویچ پانل‌ها هستند. ساندویچ پانل‌ها از دو لایه بیرونی فلزی و یک لایه عایق حرارتی میانی تشکیل شده‌اند که  تنها باعث کاهش وزن سازه می‌شود، بلکه عایق‌بندی حرارتی و صوتی بسیار بالایی را نیز به همراه خواهد داشت. این نوع کانکس‌ها برای مناطق با آب و هوای سرد و گرم بسیار مناسب هستند. علاوه بر این، مقاومت بالای این پانل‌ها در برابر زلزله و سایر شرایطی محیطی دیگر از دیگر مزایای آنهاست. 
  2. کانکس مسکونی گالوانیزه : همانطور که از  نام این کانکس پیداست، کانکس مسکونی گالوانیزه از ورق‌های فلزی گالوانیزه ساخته شده‌اند که به دلیل داشتن پوشش روی در برابر خوردگی، فرسایش و زنگ‌زدگی بسیار مقاوم هستند. این ویژگی باعث می‌شود کانکس‌های گالوانیزه به ویژه برای مناطق مرطوب که در معرض عوامل خورنده قرار دارند، مناسب باشند. علاوه بر این، این نوع کانکس‌ها از نظر اقتصادی نیز مقرون‌به‌صرفه هستند و در عین حال دوام و طول عمر بالایی دارند.

لازم است به این نکته اشاره شود که تفاوتی از نظر ظاهر و نمای کانکس بین کانکس مسکونی ساندویچ پانل و کانکس گالوانیزه مسکونی وجود ندارد و صرفا تفاوت این دو نوع کانکس به دلیل استفاده از ورق‌های متفاوت به عنوان دیوارپوش‌های کانکس است.

کانکس مسکونی گالوانیزه
عکس از یک کانکس مسکونی گالوانیزه
کانکس مسکونی ساندویچ پانل
عکس از یک کانکس مسکونی ساندیچ پانل

کانکس مسکونی ثابت، کانکس مسکونی متحرک

قابلیت جابه‌جایی کانکس یکی از نقطه قوت‌های این سازه به حساب می‌آید. اگرچه تمامی کانکس‌ها این امکان را دارند که توسط جرثقیل‌های مخصوص جا به جا شوند اما از نظر قابلیت جابه‌جایی کانکس‌ها به 2 نوع کانکس ثابت و کانکس متحرک تقسیم می‌شوند. در ادامه به بررسی هرکدام از انواع کانکس خواهیم پرداخت.

  1. کانکس مسکونی ثابت : برای کانکس‌های مسکونی ثابت، امکان جا‌به‌جایی و متحرک بودن بعد از نصب در نظر گرفته نشده است و اگر نیاز به جابه‌جایی این کانکس‌ها باشد، نیاز است که از تیم فروش و نصب کانکس کمک گرفته شود تا با جرثقیل و کامیون‌های مخصوص، کانکس به فضای جدید منتقل شود.
  2. کانکس مسکونی متحرک : قابلیت جابه‌جایی به وسیله چرخ‌هایی که به لاستیک‌های مقاوم مجهز شده اند و قلابی که امکان اتصال کانکس را به یک وسیله نقلیه مانند خودروی سواری یا وانت می‌دهد، برای کانکس مسکونی متحرک در نظر گرفته شده است. البته باید در نظر داشت که با توجه به معماری و نقشه کانس، محدودیت‌هایی برای مسافتی که می‌توان یک کانکس مسکونی را به وسیله یک خودرو جابه‌جا کرد وجود دارد.

در زیر تصاویر هر دو نوع کانکس مسکونی ثابت و کانکس مسکونی متحرک درج گردیده است.

کانکس مسکونی ثابت
عکس از یک کانکس مسکونی ثابت
کانکس مسکونی متحرک
عکس از یک کانکس مسکونی متحرک چرخدار

کانکس مسکونی با نمای سایدینگ، نمای چوبی و نمای سنگی

فارغ از جنس بدنه کانکس، کانکس‌های مسکونی را  می‌توان با نماهای ظاهری مختلفی ارائه نمود. نماهایی که برای کانکس در نظر گرفته می‌شود، اغلب با توجه به موقعیتی که کانکس قرار است در آن استفاده شود، انتخاب می‌شوند. نمای کانکس برای باغ با نمای کانکس ویلایی ممکن است متفاوت باشند. 

انواع نمای کانکس پرفروش به ترتیب عبارانتد از :

  1. کانکس مسکونی با نمای سایدینگ: نمای سایدینگ به نوعی از نما گفته می‌شود که روی دیوارهای تمامی محیط کانکس قرار می‌گیرند. از جمله مزیت‌های استفاده از نمای سایدینگ به عنوان دیوارپوش کانکس‌ها، حفاظت از دیواره کانکس دربرابر شرایط جوی و محیطی مانند باد، باران و رطوبت است.
  2. کانکس مسکونی با نمای چوبی : نمای چوبی کانکس یا کانکس کلبه‌ای، یک ظاهر جذاب برای کانکس است. برای نمای این نوع کانکس یا می‌توان از چوی طبیعی یا از دیوارپوش‌های طرح چوب استفاده کرد.
  3. کانکس مسکونی با نمای سنگی و نمای آجری : با اینکه استفاده از نمای سنگی برای کانکس به اندازه استفاده از نماهای چوبی و نماهای سایدینگ نیست اما این نمای جذاب برای کانکس، طرفداران خود را دارد. کانکس‌های سایدینگ طرح سنگ، یک نوع متداول از کانکس مسکونی است که دیواره‌های خارجی کانکس با استفاده از سنگ طبیعی برش خورده یا روکش‌های طرح سنگ، دیزاین می‌شود.

در ادامه تصویر هر 3 کانکس مسکونی با نماهای متفاوت درج خواهد شد.

کانکس مسکونی سایدینگ
عکس از یک کانکس مسکونی سایدینگ
کانکس مسکونی چوبی
عکس از یک کانکس مسکونی چوبی
کانکس مسکونی سنگی
عکس از یک کانکس مسکونی سنگی

امکانات کانکس مسکونی

اگر قرار باشد از یک کانکس برای سکونت استفاده شود، لازم است که فضایی که به آن کانکس مسکونی گفته می‌شود، حداقل امکاناتی برای زندگی داشته باشد. در کنار این امکانات حداقلی که به عنوان الزامات یک واحد مسکونی شناخته می‌شود، یک کانکس مسکونی جهت بالابردن کیفیت زندگی ساکنین خود می‌تواند به امکانات اضافی دیگری مجهز باشد. در ادامه درباره هر 2 گروه از این امکانات و الزامات صحبت خواهد شد.

حداقل امکانات مورد نیاز در کانکس مسکونی

  • عایق بندی مناسب : برای جلوگیزی از نفود سرما و هدر رفت گرما و انرژی از فضای داخلی کانکس، عایق‌بندی دیوارها و سقف کانکس از اهمیت بالایی برخوردار است. استفاده از مواد عایق در کانکس‌های مسکونی ساندویچ پانل مانند پشم شیشه یا پلی استراین رایج است.
  • سیستم تهویه، گرمایش و سرمایش : به منظور ایجاد دمای مناسب در داخل کانکس، وجود یک سیستم گرمایش و سرمایش در کانکس ضروری به نظر می‌رسد. بسته به موقعیت استفاده از کانکس این سیستم سرمایش می‌تواند یک کولر آبی یا گازی و سیستم گرمایش بخاری یا شوفاژ برقی باشد.
  • سرویس بهداشتی : یک سرویس بهداشتی ساده شامل توالت  و سینک روشویی از دیگر الزامات برای یک کانکس مسکونی است. این سرویس بهداشتی یا می‌تواند درون کانکس تعبیه شده باشد یا به عنوان یک کانکس سرویس بهداشتی در بیرون از کانکس به کانکس اضافه شده باشد.
  • سیستم روشنایی و برق: نمی‌توان یک منزل مسکونی را بدون تجهیز به برق و سیستم برقکشی مناسب تصور کرد و این موضوع برای کانکس‌هایی که قرار است به عنوان سکونتگاه استفاده شوند هم یکسان است. تامین برق برای روشنایی و استفاده از لوازم برقی اولیه ضروری به نظر می‌رسد. برای تامین انرژی برق مورد نیاز کانکس معمولا از برق شهری یا پنل ها خورشیدی برای کانکس استفاده می‌شود.

 

امکانات اختیاری و سفارشی در کانکس مسکونی :

علاوه بر امکانات حداقلی که یک کانکس مسکونی باید داشته باشد، جهت رفاه حال هرچه بیشتر ساکنین این کانکس‌ها، کانکس‌های مسکونی می‌توانند به امکانات بیشتری مجهز شوند و یا به اصطلاح سفارشی ساخته شوند. از جمله این امکانات می‌توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • آشپزخانه مجهز : نصب یک آشپزخانه کوچک با کابینت‌ها، سینک، اجاق گاز و یخچال یکی از آپشن‌های پرتقاضا جهت سفارش کردن کانکس مسکونی است.
  • سیستم‌های هوشمند: کنترل هوشمند سیستم‌های گرمایش و سرمایش، تهویه و روشنایی با استفاده از تکنولوژی IOT یا همان اینترنت اشیا امکان پذیر است.
  • پوشش‌های کف و دیوارپوش‌های مدرن : برای افزایش زیبایی و رفاه بیشتر ساکنین می‌توان ار کفپوش‌های مدرن مانند پارکت و دیوارپوش‌هایی مانند کاغذدیواری سه بعدی و انواع سرامیک ضد آب استفاده کرد.
  • اتاق خواب و نشیمن اختصاصی : در نظر گرفتن فضای اختصاصی برای اتاق خواب حریم شخصی بیشتری برای ساکنین کانکس فراهم می‌کند. البته باید در نظر داشت با توجه به متراژ کمتر کانکس نسبت به بناهای سنتی و ساختمانی، استفاده بهینه از فضاهای داخلی کانکس ضروری به نظر می‌رسد. به همین منظور استفاده از تخت‌خواب‌های تاشو و مبلمان‌هایی که قابلیت تبدیل شدن به تخت‌خواب را دارند، در مدیریت و استفاده بهینه از فضای داخلی کانکس کمک کننده هستند.

با توجه به مواردی که برای استفاده بهینه از فضای کانکس شمرده شد، معماری داخلی یا طراحی داخلی کانکس به عنوان یک مهندسی مدرن به تازگی رواج یافته است. در ادامه بیشتر درباره طراحی داخلی کانکس صحبت خواهیم کرد.

طراحی داخل کانکس مسکونی

از آنجاییکه فضای کانکس محدود است و اغلب کانکس‌های مسکونی در متراژ متوسط حدودا 80 متر مربعی سفارش داده می‌شوند، طراحی داخلی این سازه‌ها برای بهره‌مندی از حداکثر فضای ممکن ضروری به نظر می‌رسد.

اصول طراحی آشپزخانه برای کانکس

طراحی آشپزخانه در کانکس‌ها به دلیل محدودیت فضای داخلی کانکس و نیاز به استفاده بهینه از فضا، نیازمند دقت و خلاقیت بیشتری است. یکی از اصول کلیدی در طراحی این نوع آشپزخانه‌ها، استفاده از معماری مدرن است که با تمرکز بر سادگی و بهینه‌سازی فضای مورد استفاده ساکنین، نقش مهمی در ایجاد یک معماری مدرن و مینیمال در طراحی آشپزخانه کانکس ایفا می‌کند. در معماری مدرن، استفاده از رنگ‌های روشن و طراحی مینیمالیستی برای بزرگتر نشان دادن فضاهای کوچک توصیه می‌شود.

در آشپزخانه کانکس، باید به نحوه چیدمان وسایل و تجهیزات آشپزخانه هم توجه ویژه داشت. طراحی کابینت‌های چندکاره و قابل تنظیم، سینک‌های کوچک و استفاده از وسایل الکتریکی کوچک‌تر از جمله اصولی است که به بهینه‌سازی فضای آشپزخانه کمک می‌کند. برای مثال، یخچال‌های کوچک و اجاق‌ گازهای تک‌شعله می‌توانند به جایگزین‌های مناسبی برای وسایل بزرگتر و سنتی تبدیل شوند. استفاده از مواد مقاوم و سبک مانند فولاد ضدزنگ و چوب‌های مقاوم در برابر رطوبت نیز به افزایش طول عمر و کاربردی‌تر بودن آشپزخانه در کانکس کمک می‌کند.

علاوه بر این، در معماری مدرن کانکس‌ها، نورپردازی طبیعی و استفاده بهینه از نور خوزشید در رروز نقش مهمی ایفا می‌کند. طراحی پنجره‌های بزرگ یا نورگیر در سقف، نه تنها فضا را روشن‌تر می‌کند، بلکه ارتباطی بیشتر با محیط بیرونی فراهم می‌آورد که این موضوع برای افرادی که در کانکس‌ها زندگی می‌کنند، بسیار خوشایند است و تجربه یک اقامت شیرین را برای آن‌ها به ارمغان می‌آورد.

در نهایت، یک آشپزخانه مدرن کانکس باید به گونه‌ای طراحی شود که هم از نظر بصری زیباو باشد و هم تمامی نیازهای عملکردی ساکنین را برآورده کند. ماژولار بودن طراحی نیز یکی دیگر از ویژگی‌های مهم این نوع آشپزخانه‌هاست، زیرا انعطاف‌پذیری بیشتری برای تغییرات و بهینه‌سازی‌ فضای آشپزخانه در آینده فراهم می‌کند. درباره ماژولار بودن طراحی آشزخانه به نقل و قول زیر از یک سایت معتبر طراحی داخلی آشپزخانه دقت کنید.

طراحی آشپزخانه ماژولار با استفاده از ماژول‌ها و وسایل کابینت پیش ساخته ، به ایجاد فضایی کاربردی و با زیبایی هرچه بیشتر  متمرکز است. این ماژول‌ها انعطاف‌پذیری بالایی دارند. منظور از انعظاف‌پذیری این ماژول‌های آشپزخانه این است که به راحتی قابل جدا شدن از هم و نصب مجدد هستند و به همین دلیل تغییر دکوراسیون آشپزخانه بعد از مدتی در نتیجه استفاده از این آشپزخانه‌های ماژولار راحتتر است

منبع

در ادامه تصاویری از تعدادی آشپزخانه‌های کانکس‌های شرکت سامان ایران درج شده است.

 

آشپزخانه کانکس
عکس از آشپزخانه کانکس مسکونی
آشپزخانه کانکس مسکونی
عکس آشپزخانه کانکس مسکونی

طراحی اتاق خواب برای کانکس مسکونی

کانکس‌ها به عنوان آوانگاردی در سکونتگاه‌ها، با طراحی‌های مدرن و خلاقانه، نقش مهمی در تأمین نیازبه مسکن افراد جامعه ایفا می‌کنند. یکی از مهم‌ترین بخش‌های یک کانکس مسکونی، اتاق خواب آن است که باید به گونه‌ای طراحی شود که با در نظر گرفتن حریم خصوصی فضایی مجزا از سالن  اصلی و پذیرایی کانکس را داشته باشد.

فضای محدود کانکس‌ها، طراحی دقیق و هوشمندانه‌ای را برای اتاق خواب می‌طلبد. استفاده از تخت‌خواب‌های تاشو یا تخت‌های طبقه‌ای یکی از روش‌های بهره‌وری از فضای کوچکدر اتاق خواب کانکس مسکونی  است. همچنین، استفاده از رنگ‌های روشن و آرامش‌بخش می‌تواند احساس بزرگ‌تر بودن فضا را به ساکنان القا کند.

کمدها و فضای ذخیره‌سازی نیز باید به صورت بهینه در اتاق خواب تعبیه شوند تا فضای اضافی را اشغال نکنند. استفاده از دیوارهای چند منظوره که می‌توانند به عنوان پارتیشن و همچنین فضای ذخیره‌سازی عمل کنند، نیز می‌تواند کارآمد باشد.

بر اساس تعداد اتاق خواب، انواع کانکس مسکونی عبارتند از :

  1. کانکس مسکونی یک خوابه: این کانکس‌ها دارای یک اتاق خواب، یک حمام و یک آشپزخانه هستند.
  2. کانکس مسکونی دو خوابه: این کانکس‌ها دارای دو اتاق خواب، یک حمام و یک آشپزخانه هستند.
  3. کانکس مسکونی سه خوابه: این کانکس‌ها دارای سه اتاق خواب، یک یا دو حمام و یک آشپزخانه هستند.

قیمت کانکس مسکونی

قیمت‌های کانکس‌های مسکونی به عوامل مختلفی بستگی دارد، این موارد عبارتند از:

  • متراژ کانکس: کانکس‌های مسکونی بزرگتر قیمت بیشتری دارند.
  • مصالح ساخت کانکس: کانکس‌هایی که از مواد گران قیمت مانند ساندویچ پانل‌ها ساخته می‌شوند، قیمت بیشتری دارند.
  • نوع کاربری کانکس: کانکس‌هایی بر اساس کاربری که برای آن‌ها تعریف شده است، طراحی می‌شوند و قیمت کانکس‌ها بر اساس همین کاربرد تعیین می‌شود
  • تجهیزات و امکانات کانکس: کانکس‌ها با توجه کاربردی که برای خریدار دارند باید امکانات متناسب با آن کاربرد را داشته باشند. مجهز بودن یک کانکس به امکانات بیشتر سبب افزایش قیمت کانکس می‌شود.
  • شرایط بازار: قیمت کانکس ها در بازار ممکن است با توجه به شرایط اقتصادی و عرضه و تقاضا تغییر کند.

با توجه به عوامل بالا قیمت کانکس‌های مسکونی از چند میلیون تومان تا چند صد میلیون تومان متغیر است.

در زیر جدول قیمت کانکس مسکونی در کانکس سامان ارائه شده است.

ابعاد و مشخصات کانکسقیمت
کانکس مسکونی با آبدارخانه و سرویس کامل (6*2/40)47.520.000 تومان
کانکس مسکونی با آبدارخانه و سرویس کامل (6*3)62.700.000 تومان
کانکس مسکونی  دواتاقه با آبدارخانه (10*2/40)75.900.000 تومان
کانکس مسکونی  دواتاقه با آبدارخانه و سرویس بهداشتی (12*2/40)105.050.000 تومان
کانکس مسکونی دواتاقه پاگرد دار (12*2/40)97.900.000 تومان
کانکس مسکونی ثابت (12*3)93.720.000 تومان
کانکس مسکونی  دواتاقه پاگرد دار (12*3)92.620.000 تومان
کانکس مسکونی  3 اتاقه (12*3)110.220.000 تومان
کانکس  مسکونی دواتاقه با آبدارخانه و سرویس بهداشتی (12*3)126.720.000 تومان

قیمت کانکس مسکونی با سرویس بهداشتی

همانطور که در ابتدای این نوشتار گفته شد، یک کانکس مسکونی معمولاً از امکانات حداقلی برای زندگی برخوردار است. از جمله این امکانات می‌توان به سرویس بهداشتی برای کانکس اشاره کرد. تفاوتی ندارد که کانکس سرویس بهداشتی به عنوان یک کانکس مجزا در بیرون کانکس تعبیه شود یا به عنوان قسمتی از فضای داخلی کانکس در نظر گرفته شود، در هر 2 حالت، یک کانکس مسکونی با سرویس بهداشتی طراحی، نصب و اجرا می‌شود و برخواردی یک کانکس مسکونی از سرویس بهداشتی یک مزیت و آپشن حساب نمی‌شود که لازم باشد به قسمت کانکس مبلغی جهت این سرویس بهداشتی اضافه شود و قیمت‌ کانکس مسکونی با احتساب هزینه ساخت سرویس بهداشتی برای این کانکس است.

کانکس مسکونی ارزان

خرید کانکس مسکونی ارزان به نظر یک راه‌حل هوشمندانه به نظر می‌آید که در این شرایط اقتصادی معمولاً افراد زیادی به دنبال آن هستند اما این تصمیم اغلب مشکلات زیادی را به همراه دارد. اولین مسئله، کیفیت ساخت کانکس است. کانکس‌های ارزان معمولاً از مواد اولیه بی‌کیفیت ساخته می‌شوند که باعث کاهش دوام و عمر مفید آن‌ها می‌شود. چنین کانکس‌هایی ممکن است در برابر شرایط محیطی مانند مثل بارندگی، گرما یا سرما مقاومت کافی را نداشته باشند. همچنین، کانکس‌های ارزان از نظر عایق‌بندی صوتی و حرارتی ضعیف هستند، که نه تنها باعث افزایش مصرف انرژی می‌شود، بلکه رفاه ساکنین را نیز تحت تاثیر قرار می‌دهد. از سوی دیگر، نبود خدمات پس از فروش یا گارانتی معتبر نیز می‌تواند در آینده هزینه‌های اضافی برای تعمیر یا تعویض قطعات کانکس ایجاد کند. بنابراین، هرچند که قیمت اولیه پایین وسوسه‌کننده به نظر می‌رسد، اما هزینه‌های پنهان آن در بلندمدت توجیه اقتصادی خرید چنین کانکس‌هایی را از بین می‌برد.

پینشهاد می‌شود برای آشنایی با کانکس ارزان محتوای تهیه شده درباره کانکس ارزان را مطالعه بفرمایید.

استاندارد‌های ساخت کانکس مسکونی

کانکس‌های مسکونی باید مطابق با استانداردهای خاصی ساخته شوند تا ایمنی و راحتی ساکنان آن‌ها تامین شود. برخی از این استاندارد‌ها عبارتند از:
1. استانداردهای ایمنی: کانکس‌های مسکونی باید از مواد و مصالح مقاوم در برابر آتش سوزی، زلزله، و سایر حوادث ساخته شوند.
2. استانداردهای عایق بندی: کانکس‌های مسکونی باید از نظر حرارتی و صوتی عایق بندی شوند تا در شرایط مختلف آب و هوایی قابل سکونت باشند.
3. استانداردهای بهداشتی: کانکس‌های مسکونی باید از نظر بهداشتی استاندارد باشند و دارای سیستم‌های فاضلاب، آبرسانی، و برق مناسب باشند.

این صفحه چقدر کمکتان کرد؟
اشتراک در
اطلاع از
guest

2 نظرات
قدیمی‌ترین
تازه‌ترین بیشترین رأی
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
هوشنگ
هوشنگ
3 سال قبل

باسلام.من.مشتاق.کانکس.شما.شدم.بخاطراینکه.محکم.وتمیزه…..زمینم.درگلبهار.مشهد.هسته.توان.مالی.من.بصورت.نقدراندارم.اقساطی.میتوانم..بلند.مدت.بازنشیته.امورش.وپرورشم..متری.چقدر….ساخته.میشود.یک.کانکس.مسکونی.3+6=18.متری.خواهشمندم..راهنمایی.فرمایید.تامشکلم.رارفع..گردد.تشکر

ایران پانل
2 سال قبل

عالی بود این مقاله کلی چیز یاد گرفتم ممنون از شما